LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 29 June 2011

Hang Toksah Nak Mengada !!

Assalamualaikum..

Hari nie hari rabu kan?? 29 Jun.. Ahha..!! Tranformers 3: Kegelapan Bulan dah kluar.. Aper lagi.. Telepon la membe2 anda, sepupu-pupu anda, abang adik angkat anda, ajaklah mereka ke wayang yang terdekat..
Jom Jom..Layan 3D pun cambest nih..





**
**

Tetiber.. 
Remote control Astro kaler biru, harga RM10.50 beli kat pasar malam TRJ berterbangan laju, berpusing-pusing macam boomberang melayang ke kepala Jarip..

ADOI.. 

"Hang letak tepon tu Jarip !! Hang nak ajak membe hang pi tengok Transformers kan?" tenking ibu Jarip

"Yer la.. Hari ni kluar.. Nak pi la tengok"  jawab Jarip

"Hang toksah nak mengada.. Hari ni 27 Rejabb tau dak? Isra' Mikraj.. Hang pi dengaq ceramah-ceramah kat masjid nuh.. Haih.. Dok buat gila pi tengok transformers tu watpa?.. Wayang tuh minggu depan pun boleh.. Bukan transformers tu nak lari mana pun.." kata ibu Jarip sambil mencekik pinggang..

"Yer la.. " jawab Jarip keinsafan

**
**

Tu dia.. Ganas sungguh mak Jarip tu yer..Hehe
Ok.. Ambik pengajaran yer.. Esok penuhkan lah majlis-majlis ilmu yang masjid-masjid adakan, jangan lah berpusu-pusu ke wayang sebab nak layan Transformers.. 

Tahan la kejap nafsu tuh..Isra' Mikraj kita sambut sekali jer stahun.. Apa salahnya kalau kita pi dengaq ceramah ker , forum-forum ker, Manis tak Kurma nie ker.. Kan lebih elok.. Kalau tiap-tiap tahun kita amalkan benda nie, dah kira kita beristiqamah.. Beribadah secara berterusan.. Ingat.. Allah lagi sukakan orang yang beribadat sedikit tapi berterusan daripada orang yang beribdat dengan banyak tapi berkala sahaja..



Sekian
Wassalamualaikum


p/s: konferm hari nie banyak orang review filem transformers.. Hadeiii..

Double U Double U # 4

Assalamualaikum wbt

Monday, 27 June 2011

Cara Nak Menjadi Super Saiya

Assalamualaikum dan Selamat Nak Tengah Malam

Blogger memang selalu tido lambat ek?? Kenapa yer??
Owh.. Senang nak blogwalking, sebaba Intenet tengah-tengah malam laju... Ermm.. Munasabah..

Korang berjaga malam-malam camni mesti penat kan?? Rasa macam nak tenaga lebih-lebih kan.. 
Hah.. Aku dah temui cara untuk meningkat tenaga dalaman dan luaran manusia..Cara nie memang sesuai terutamanya kepada bloggger yang berjaga malam..

Senang cerita, aku dah jumpa cara nak jadi super saiya.. Hahaha..


Cara nie kalau korang nak ikut memang best, tapi agak susah.. Sebab benda yang akan aku syorkan kat korang nie memang rare, payah nak cari kat Malaysia..
Benda nya ialah.....................
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**


MINUMAN TENAGA DRAGON BALL, POWER SQUASH

Hahh.. Apamacam.. Teruja kan.. Siap boleh pilih nak super saiya macam mana... Ada bezita, gotenks, goku ngan gohan.. Cambest beb.. :D
Lepas nie tak payah la susah-susah bancuh air kopi super power tuh.. dah la tak sedap kan.. Buekk..

Tapi kalau nak benda nie, kena import dari jepun.. Tu yang payah skit.. Hahaha..


p/s: Sori mengarut..

Sunday, 26 June 2011

Kelajuan Rendah Yang Membunuh

Assalamualaikum
Sehat?? Happy ker hujung minggu nie? 

Untungla kalau korang happy jer.. Aku dah lesu dah nie.. Bukan sebab banyak main atau banyak berseronok, tapi sebab takdak apa2 nak buat.. Whaaa.. Bosan nak mampos..

Ingat nak praktikkan tips-tips dari Syafiq Naim, tapi tak dak mood plak.. Hadoi.. Hidup malas, mati tak mau.. Camtulah manusia kan..

Semua kemalasan dan kebosanan aku sekarang nie berpunca dari satu benda.. Layan gambar kejap..



Benda nie lah yang meng-down-kan hujung minggu aku skrang nie.. Damnn..
Munkinkah intenet aku slow disebabkan banyak tengok video-video Maharaja Lawak.. Yer la, asyik tengok Sepah dengan aksi semput nya.. Munkin kesemputan tuh dah berjangkit ke P1 WiMax aku.. Damnn..

Bila la dia nak topup quota intenet aku nie?? Hadoii.. Memanjang mengeluh..

Booring !!



p/s: tiap kali bukak laptop, main Zynger Poker jer la.. Tu jer yang mampu.. Hadoii..

Speechless Sunday # 2

Assalamualaikum and Hello to all bloggers

Second speechless sunday's entry..

" I'm speechless when I am in the toilet doing 
my everyday 'business' "



Have you read about the true creator of speechless sunday? Click Here


Wassalamualaikum.

Friday, 24 June 2011

Amaran P1 WiMax : Berhenti Blogging !!

Assalamualaikum dan Selamat Petang

Harini aku dapat berita yang tak best.. Shaitt..
P1 warning aku yang quota untuk bulan nie dah habis dipakai..
Aku pikir-pikir balik.. 20 gig kot.. Ko giler ker?? Aku guna untuk apa ja.. Nak kata aku download macam nak gila, tak jugak.. Download biasa-biasa ja.. Kamen Rider, Power Rangers, Ben 10, Ultraman, Maharaja Lawak.. Tu jer kot.. Dalam rumah aku nie pun aku jer yang pakai intenet untuk mendownload.. Wuu..
 
Lepaih nie internet aku akan menjadi selow, lembab dan menyakitkan hati.. Jadi, terpaksalah membantutkan aktivit-aktiviti blogging.. Tapi bukannya bermaksud tak post entry lansung, maybe tak se-aktif sebelom nie.. Dah tak lagi blogwalking merata-rata, conteng-conteng blog orang, mahupun kacau anak dara orang lain..

Nasib awek lawa..

So, kepada yang komen-komen entry kat blog nie atau menjerit kat kotak jerit tuh, maaf la yer kalau lambat balas.. Tapi takper.. Bulan Jun dah nak habis.. Lagi seminggu dia topup balik quota P1 WiMax aku tuh..Waktu tu, modus operandi aku akan aktif semula..haha..

Sekian..
Wassalamualaikum

p/s: sebenarnya aku nie pemalas,bila intenet selow, bertambah-tambah la malasnya..haha

Moves LIke Jagger

Assalamualaikum

Nak layan lagu best dari Maroon 5 and Christina Agureila la.. Syok beb.. Layanz



Wassalmualaikum

Funny Friday # 3

Assalamualaikum

Setiap hari jumaat, aku kena la buat Funny Friday kan.. Nak join.. Jom ler meriahkan hari jumaat nie..
Like PAGE nie skali ok..

Entry kali nie aku tujukan khas kepada Sergent Keroro, untuk membalas entry Funny Friday nya..Hahaha
Layanz gambar nie kejap


Nampak tak?? Tu dia kucing aku, training siang malam untuk jadi sniper terhebat abad nie.. Sapa-sapa nak upah kucing aku nie, nak tembak kucing/anjing/ penguin/buaya darat rumah sebelah, boleh la contact aku.. Direct selling.. Bukan MLM ok..

Sekian Wassalamualaikum

Segmen: Dia Maharaja Lawak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Korang nampak tak gambar kat bawah nie?? Korang nak tau segmen apa yang aku join?? Baling tetikus korang kuat-kuat kat gambar tuh..
Hari nie hari Jumaat, tanggal 24 Jun 2011, bersamaan dengan 22 Rejab 1432Hijrah.. Malam nie, kul 10malam, Maharaja Lawak final stage akan ditayangkan.. Siapakah yang akan menang ek??

Mengikut pandangan saintifik aku, aku rasa Si Semput and The Geng akan menang la..Sapa Si Semput n Geng?? Nie gambar diorang


Ling, semput la.. Whaaaa...

Hahaha.. Memang tak bole blah la.. Manisnyer Kurma nie.. Hehehe..
Depa nie jugak adalah peminat tegar Dafi, baik punyer..Jadi, penyokong-penyokong Dafi mesti sokong depa nie jugak kan.. Hehe
Lawak diorang nie memang tip top la, senang faham, senang crita diorang nie memang marvelous lah..

Walaupun aku tak dapat tengok live malam nie, x per.. Aku sabaq jer.. Esok lusa aku download full episode.. Sob sob..

Ok..  Nak pi sambung tido.. Cau cin cau ar...

Sekian..
Wassalamualaikum

Thursday, 23 June 2011

Spontaneous Thursday # 2

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera
Hani nie adalah hari khamis kan, jadi kita buat entri "Spontaneous Thursdaay" la kan.. Ermm..

Aku dengan spontannya berkata:


" SAPA LA YANG MENANG MAHARAJA LAWAK MALAM ESOK EK?? "


Harap-harap Si Semput and The Geng menang..
  
Ling, semput ling...Whaaaa

Sekian.. Wasslamualaikum

Segmen " Jom Singgah Blog Saya"

Assalamualaikum
Pekabo??

Ok..  kali nie nak join segmen Chegu Zubir plak.. Nak info lebih-lebih klik kat gambar header kat bawah


Segmen yang simple mimple pimple jer..Chegu ajak kita ramai-amai singgah blog dia dan blog blogger lain.. Best kan.Hehehe

Ok.. Nie info pasal blog aku.. Layanzz

Nama Blog: Zuhdi Freak Show
URL: zuhdifreak.blogspot.com

Nak ajak member-member jugak lah

p/s: thanks singgah..hehe

Wednesday, 22 June 2011

Wordless Wednesday # 3

Assalamualaikum

Layanzz

Tuesday, 21 June 2011

Cara Paling Cepat Mendapatkan Follower

Assalamualaikum

Korang tahu tak? Aku dah jumpa rahsia macam mana nak dapatkan banyak follower.. Kalau korang amalkan tips-tips yang aku akan bagi ni, 100 followers dalam sehari bukanlah mustahil.



Yer yer aku tau yang follower aku pun bukanlah banyak mana.. Sebab aku pun baru nak start praktikkan benda nie.. Tips yang akan aku bagi nie ialah penemuan aku setelah berbulan-bulan (blogging baru 2 bulan sengah) membuat kajian yang terperinci dan mengambil rujukan blog-blog otai..

Aku gerenti, tips ini adalah 100% BERKESAN..!!

Tips Meningkatkan Bilangan Pengikut

# 1:  gunakan ayat " I follow u, u follow i balik"
             -benda nie diakui sendiri oleh blogger-blogger otai seperti BA, Sembang Kemas,
               Cik Aish dll..
             -sangat efektif terutama kepada blogger baru

# 2: ugutan~~"i dah follow u, kalau u tak follow i balik, i unfollow u"
              -banyak blogger menganggap follower mereka adalah benda yang berharga, jadi
                kehilangannya bukanlah satu pilihan
              -Disebabkan rasa takut ini, mereka akan mem-follow anda balik

# 3: Spamming
               -selalunya selepas menyiapkan sesuatu entry, seorang blogger akan mempromosikan
                entrynya di laman-laman sosial terkenal, seperti friendster dan myspace.. Owh, tak
                lupa jugak diFacebuku dan Tweeeter.. Apa yang perlu dilakukan untuk menarik follower
                adalah spamkan link blog kita di coment box blogger lain.. Langkah ini seharusnya
                dilakukan bersama dengan tips no 1 untuk mendapat resul yang optimum.



OK.. Itulah antara tips-tips yang terbukti berkesan 500%.. Happy Trying !!

**
**
**
**
**

Ok.. Potong itu taik ( cut the crap ).. Tips kat atas tuh memang tak patut diamalkan oleh mana-mana blogger.. Tak kira lah samada anda blogger baru, blogger baru bangun, ataupun blogger otai.. Ia nya adalah taboo, forbidden dalam dunia blogging.. Kalau korang amalkan jugak, munkin akan ada ramai blogger yang akan tidak berpuas hati dengan anda..

Buatlah entri yang cun-cun macam Lisa Surihani, kiut miut macam Heliza Helmi, edik gedik macam Nora Danish, mahupun berinformasi macam akhbar Harian Metro.. Itulah yang sebaiknya..

Sekian..
Wassalamualaimum

p/s: sapa yang terasa jangan marah yer..

Kamen Rider x Kamen Rider OOO & W Skull # movie download #

Assalamualaikum..

Seorang peminat setia aku, Syaimz telah meminta sesuatu dari aku.. Disebabkan aku nie adalah peminat tegar kamen rider, dia pun mintak link untuk download movie Kamen Rider OOO yang paling latest..

So, untuk tak menghampakan peminat no 21 aku nie, aku bagi jer lah.. Aku cari merat-rata semata-mata untuk memuaskan nafsu serakah si Syaimz nie.. Asalkan dia bahagia.. Hahaha



Ok.. Nie link mediafire, kalau pakai IDM untuk download mesti laju..
Kredit to Mr Kuryu from syok.org

Sedut lah




Subs:


p/s: Syaimz tu cuma kawan aku dari UTM. Try la tengok belog dia.. Bezz

Cara Nak Follow Blog Lain Dengan Betul

Assalamualaikum dan salam satu malaysia

Sehat ker ?? Alhamdulillah.. Semoga kita berada dalam keadaan sihat selalu..

Ok.. Entry kali nie aku buat untuk membe aku sorang nie, En Firdaus Slihin.. Dia tanya, macam na nak follow blog orang lain.. Hehe..
Soklan simple ja kan?? Tapi x per.. Dia bertanya , maksudnya dia x kan tersesat dah lepas nie..
Setakat memori yang aku ada, cuma dua cara yang wujud untuk follow blog orag lain..



#1. Tekan Butang FOLLOW di blog orang lain

Butang follow nie slalunya ada kat sidebar sesebuah blog, kalau tak pun ada kat bahagian atas blog.. Tapi, kadang-kadang kita dah follow, tapi tak meninggalkan jejak kia dengan betol. Sebelom confirmkan kita akan follow sesebuah blog itu, kena pastkan sesuatu.. Pastikan profile kita ada website blog kita supaya senang blog yang kita follow tuh untuk jejak kita balik.

Perhatikan gambar nie

Klik untuk pencambahan sementara
Ok.. Nampak tak EDIT OPTION tuh.. Klik dan dalam tu ada ikon untuk tambah atau buang link.. Masukkan link blog anda dalam tu.. Dah siap, tekan follow.. Selesai..


# 2. Copy paste url Blog lain

Tengok gambar nie plak


Kat dashboard korang, ada satu button kat bawah, button ADD.. Tekan dan akan kluar macam dalam gambar kat atas tu.. Korang copy link blog yang korang minat, paste kan kat kotak tu, dan tekan follow.. DONE.. Simple ja..

Aku sarankan step yang kedua sebab ia nya simple dan cepat.. Tapi kena pastikan profile kita updated dan ada link blog kita jugak..
_______________________________________________________________________________


SO Fidaus, hope this will be a help to you..
Nak terjah log dia KLIK kat banner bawah.. Dia baru lagi.. Support him..


Wassalmualaikum

Monday, 20 June 2011

Aku Nak Jual Tiket Arsenal vs Malaysia. Korang Nak Beli??

Assalamualaikum

Sapa sini minat Arsenal?? Benci ker?? Alah, jangan camtu.. 
Aku ada barang baik nak jual nie.. Aku baru angkat 8 tiket ArsenalvsMalaysia tengahhari tadi.. Haha.. 

*
*

Gurau jer ek.. THIS ARE NOT FOR SALE


OK.. Untuk membuatkan korang jeles, aku nak tunjuk gambar tiket-tiket tuh.. Hahaha..


Kalau aku betol-betol nak jual, korang nak beli ka??
Mampos aku kalau membe-membe aku baca nih.. Haha


p/s: wei aku takdak tempat nk tidoq kat KL nanti, sapa-sapa nak tumpangkan aku?Hehe

KABINET IBLIS LAKNATULLAH

Assalamualaikum
Entry kali nie aku copy paste dari satu artikel yang aku baca dari syok.org.. Renung-renungkan

_________________________________________________________________________________

PRESIDEN/PERDANA MENTERI/FIELD MARSHALL= IBLIS





KEMENTERIAN/ AHLI KABINET:



nama: ZAILATUN

kementerian: PERDAGANGAN GELAP DAN TIPU MUSLIHAT

tugas: MENGAJAK PENIAGA SUPAYA MENIPU, BERDUSTA, MENGURANGI TIMBANGAN , MENJALANKAN RIBA' DSB



nama: WAWATSIN

kementerian: KEMARAHAN DAN KETIDAKSABARAN

tugas: AJAK MANUSIA SUPAYA TIDAK SABAR, MENGELUH, MENYALAH KAN ALLAH SWT BILA DTG MUSIBAH, TERGOPOH GAPAH, SOMBONG DSB..



nama: AKWAN

kementerian: KEZALIMAN DAN KEMAKSIATAN

tugas: AJAK MANUSIA MELAKUKAN KEZALIMAN, KHUSUSNYA REMAJA, MENGAJAK MELAKUKAN KEMUNGKARAN, MEMPERLIHATKAN PERBUATAN JAHAT ITU BAIK DAN PERBUATAN BAIK ITU JAHAT



nama: HAFAF

kementerian: PENYESATAN DAN KEKUFURAN

tugas: HASUT MANUSIA UTK MINUM ARAK UTK MEYESATKAN MEREKA YANG AKHIRNYA MEMBAWA KEPADA MAKSIAT LAIN DAN KEKUFURAN (SEBAB ARAK ADALAH IBU SEGALA MAKSIAT)



nama: WAMURAH

kementerian: HIBURAN, KHAYALAN, DAN KEMUNGKARAN

tugas: HASUT MANUSIA SUPAYA SUKA KEPADA HIBURAN YANG MELALAIKAN, MENANYI, MENARI DAN SEGALA SENI YANG MENJAUHKAN DIRI DARI MENGINGATI ALLAH SWT



nama: LAQWAL

kementerian: KESESATAN DAN MURTAD

tugas: PENGARUHI MANUSIA SUPAYA TETAP KAFIR, MUSYRIK, DAN MURTAD HINGGA HILANG KEIMANAN KEPADA ALLAH SWT



nama: A'WAR

kementerian: PENGGODAAN DAN PENZINAAN

tugas: PENGARUHI LELAKI DAN WANITA SUPAYA MELAKUKAN ZINA MELALUI PANAHAN MATA..KEMENTERIAN INI MERUPAKAN PAKAR SEKS HARAM



nama: AL-WASNAN

kementerian: KEMALASAN DAN PENANGGUHAN

tugas: AJAK MANUSIA MALAS MELAKUKAN IBADAH, LALAI BILA MELAKUKAN IBADAH DAN MENANGGUH DARIPADA MELAKUKAN KEBAIKAN..



nama : DASIM

kementerian: PEROSAK RUMAH TANGGA DAN KELUARGA

tugas: GODA SUAMI ISTERI, ANAK2 DAN AHLI KUARGA SUPAYA BERGADUH, CURANG, KHIANAT, SUMBANG MAHRAM

Sunday, 19 June 2011

Speechless Sunday # 1

Assalamualaikum

Korang dah baca pasal pengasas Speechless Sunday Yang Sebenar?? Belom?? Tak per la.. T_T

Ok nie entry speechless sunday aku yang pertama.. Jom ler join.. 


" I'm speechless when my mother told me that one of our close relative just passed away today. "



True story.. Bapak sedara mak aku, merangkap atuk sedara aku baru jer meninggal dunia, lepas maghrib tadi.. Semoga roh nya selamat pulang ke rahmahtullah.. Al-fatihah..


Pengasas Speechless Sunday Yang Sebenar

Assalamualaikum

Selepas Wordless Wednesday, Spontaneous Thursday, dan Funny Friday, datang pulak Speechless Sunday..
Haha.. Apamacam? Ok tak kalau buat speechless sunday nie??

Kami warga UTM Bloggers ada berbincang lepas Funny Friday, nak buat speechless sunday pulak.. Kitorang ingat kitorang la yang akan mengasaskan Fenomena hari Ahad nie.. Rupa-rupanya dah ada blogger lain yang dah advance dari kami.. Haha.. Nak tengok?? SINI dan SINI


Nak terjah blog dia klik sini pun boleh !!


Dah tengok???
Speechless kan.. Lagi2 yang pertama tu.. Kesian
Jadi, marilah sama-sama mencetuskan fenomena dunia blog yang baru, SPEECHLESS SUNDAY
Nak buat fanpage pasal benda nie amatlah dialu-alukan.. Jemputlah warga UTM Bloggers.. Konferm ramai join..

Ok.. Nak buat entry speechless sunday pertama aku plak.. Nanti tengok tau.. Janji ok.. Hehe..**gediks**

Mega Bloglist Umar Faruq

Nak join klik kat gambar
Assalamualaikum.. Kali nie aku nak join bloglist Mr Umar Faruq plak..haha.. Biar nama blog aku menyemak kat blog dia..Haha..

Ok.. Sebenarnya aku dah dikira automatik masuk bloglist nyer sebab aku join segmen kental dulu..
Tapi takper.. Aku buat jugak.. Boleh promote kan rakan-rakan blogger lain kan..
So apa tunggu lagi, moh la kito join.. Sonang ja..
Diz is best bro.. Diz is best bro..

Ok.. Aku nak tag orang lah.. Ok tak??


Semua nie blogger yang rajin tapi followers bawah seratus.. Check out their blog ok.. Hehe

Sekian
Wassalamualaikum

Saturday, 18 June 2011

IF I WERE MY DAD _ PARODY

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia..


Hari Bapak bila ek?? Konpius jap.. (@@) ?
Hari ahad depan la kan.. Betoi ka??
Tak kesah la..
Aku nak buat jugak entry untuk ayah aku.. Time mother's day dulu aku terlambat buat entry, so kali ni aku nak buat awal-awal.. haha.. Penebusan semula..

Waktu pengajian di Matrikulasi London, Melaka dulu, cikgu English Education aku ada suruh kami buat parody untuk lagu If I Were A Boy, lagu asal dari Beyonce..

Parody tuh kita ubahkan lirik asalnya dan tambah yang baru tanpa mengubah melody atau muzik asal lagu tuh.. Semua orang kena buat.. Banyak jugak yang best.. Ada yang buat parody "If I Were A Bird", "If I were A Girl" dan "If I Were My English Teacher".. Memang best..Hehehe

Aku pulak buat "IF I WERE MY DAD"..  Dan aku antara yang tak bernasib baik, kena present lirik baru aku tuh kat depan.. Tapi aku rilek jer, control macho, present ngan keyakinan 2000%.. Hahaha
Best sebab cikgu aku, Miss Brenda puji aku dan kata aku nie terlebih matang.. Wahaha..

Korang nak tengok lirik aku tuh?? Boleh.. Lepas nie korang nyanyi la kat bapak korang ek.. Hahaha..
Tapi aku pun tak penah nyanyi kat bapak ku pun.. Segan.. Hehehe


If I were my dad, even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
And put on my old t-shirt
And go buy nasi lemak for my family

Teach my son how to recite Quran
And also how to kick the ball
Show all my known skills
'Cause they look up to me

If I were my dad
I think I could understand
How it feels to love my family
I swear I'd be a better man

I'd listen to their complain
'Cause I know what is their burden
When you have an unsolved problems
'Cause by the work and the schools
And everything is so tiring

If I were my dad
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So I could spent much time with my family

I'd put myself first
And make the rules as I go
'Cause I know they depend on me
Waiting for me to come home, to come home

If I were my dad
I think I could understand
How my dad raise me in hardship
I swear I'd be a better man

I'd listen to my wife
'Cause I know she knows best
When to choose what to wear and eat
'Cause she's taking care of me
And everything she does is beautiful


And you don't understand, oh
How it feels be the man
Someday you wish you were a better man


Kalau korang nak lirik asal dan lagu asal Beyonce, korang klik kat sini
Dan kalau korang nak dengar parody yang JJ dan Ian buat (hitz.fm), korang cari sendiri la kat diorang nyer laman web.. Haha

Entry nie hanyalah luahan hatiku yang sekecil biji benih rambutan
Sekian
Wassalamualaikum


p/s: ok fine.. aku tahu lirik aku memang tak masuk dengan lagu asal, layan jer la ek..Hehehe

Beyonce- IF I WERE A BOY

Assalamualaikum

Entry nie berkait dengan entry yang INI.. 

Nie adalah lirik asal dan lagunya skali..From Beyonce.. Layanzz..



If I were a boy even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
And throw on what I wanted
And go drink beer with the guys

And chase after girls
I'd kick it with who I wanted
And I'd never get confronted for it
'Cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So they'd think that I was sleeping alone

I'd put myself first
And make the rules as I go
'Cause I know that she'd be faithful
Waiting for me to come home, to come home
[ From: http://www.elyrics.net/read/b/beyonce-lyrics/if-i-were-a-boy-lyrics.html ]

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you're just a boy
You don't understand
And you don't understand, oh
How it feels to love a girl
Someday you wish you were a better man

You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
'Cause you're taking her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy





Pause untuk buffer yer.. (^^)

Sekian 
Wassalamualaikum

Ayah Aku Adalah Ayah Aku

Assalamualaikum

Sebelom apa apa nak tanya korang.. Dah join bloglist sembangkemas and sergent keroro?? Belom.. Cepat2 la yer.. tempat terhad..haha..

Ok.. Nak join segmen Met Bujang pulak lah harinie.. Kali kedua join segmen dia.. Nak join jugak?? Klik gambar kat bawah..


Ok nie la gambar yang aku pilih


Kena bagi gelaran untuk ayah aku pulak dah.. Takpe.. senang jer.. gelaran ayah aku adalah:
" Mr. Police Officer"

Sebab apa?? Sebab ayah aku kerja polis la.. Haha
Dah menjadi kebiasaan manusia, bila aku bagitau ayah aku polis, mesti nak tanya pangkat apa kan? Ok.. Ayah aku skrang berpangkat Chief Inspector.. Department?? Aku pun taktau.. Yang last aku tau dia dulu bahagian narcotic (dadah ).. Dengar dah tukar.. Aku pun malas nak tanya.. Bukan tak kesah, just tak nak masuk campur.. Haha

Ok.. Nak tag orang pulak.. 

Sekian
Wassalamualaikum

Dia Tanya, Aku Jawab

Assalamualaikum

Nie bukan crita pasal Lisa Surihani dah.. Aku dengan dier dah takdak apa-apa.. Dia ngan Yusry skrang.. Huhuhu.. T T



Waktu asar tadi aku bukak blogger dan dapat satu komen dari Miss Mata Lebam ( lebam sebab pakai botox ker?? )... Nak tengok blog dia klik DI SINI OK.. Disarankan sebab blog dia baru di-Tune Up oleh Gary SiSipput .. Cantik beb.. Hehehe

Gambar komen beliau.. Haha

Tubesaran tak normal berlaku bila klik gambar nie


Miss Mata Lebam tanya macamna nak link kan gambar yang digam di blog kita ke blog orang lain.. Selalu kita buat macam nie bila kita join segmen / bloglist /GA / contest kan..
Sebenarnya aku pun taktau.. So, aku pun research la kan.. Aku dapat ilmu, dia pun dapat ilmu.. Win-win situation

So, harap2 steps nie boleh la membantu.. kalau tak jadi bagitau la yer..

1. copy dan paste kan gamba yang dikendaki ke dalam dekstop agar lebih senang.

2. dalam mode compose( untuk menaip entry baru) , klik ikon insert picture dan pilih gambar
    yang telah disavekan tadi.

3.setelah gambar itu timbul dengan magic nyer, pergi ker ikon edit html yang berada di atas bucu
   kanan kotak sewaktu menaip entry baru..Klik ikon itu..

4. Akan keluar sesuatu seperti ini.


5. Ok.. Nampak tak coding untuk gambar tuh.?. Yang hurup-hurup nya memang tak boleh difahami
    tuh.. Ok try tengok gambar nie plak.. Selalu nya coding tuh akan kluar macam nie


Nampak tak perkataan yang di-bold kan tu? Yang bahagian atas jer ek.. yang bawah tu ignore..
Tukarkan semua tu dengan website gambar yang diambil tu

6. Preview dulu untuk pastikan samada gambar itu wujud atau tidak

7. Try publishkan entry tuh, dan test klik kat gambar tadi.. Kalau tak menjadi, sila inform yer..

Owh lupa.. Dia ada tanya lagi satu, camna nak letak tag orang lain dalam entry.. Simple jer.. Just taip nama orang/blogger lain tuh, then highligt kan nama tu, then klik link button dan link kan kat website tuan punya nama..

Ok tak?? Kalau konpius mintak maap banyak-banyak.. Sayer pun baru jer berkencimpung dalam arena berbloging nie.. Masih banyak benda yang tak tahu..

Aku pun nak testing lah.. Klik gambar bawah untuk link kan ke Blog Zuhdi Freak Show (blog sendiri pu nak backlink ker?? ).. Haha



Bloglist Sembang Kemas

Assalamualaikum

Kawan gua, si Sembang Kemas tengah mencari blogger baru dan lama untuk dimasukkan dalam bloglist dia.. Rugi tak join.. Dia nie memang femes terutama di kalangan UTM bloggers dan budak-budak civil engineering UTM..
Jadi aku sarankan sapa-sapa yang tak join lagih tuh, mari la join yer..

Klik kat gambar atau kat SINI untuk join yer..


Oowh yer.. Dia kata dia akan bercuti dari berblogging untuk 3 bulan kerana dia dah nak start kerja.. Dan dia jugak tiada laptop untuk digunakan.. Tapi jangan risau.. Join jer.. Nanti mesti dia tak tahan dan pergi CC untuk update blog dia.. Haha..

Friday, 17 June 2011

" Segmen Blogger Kental "

Assalamualaikum..
Dah join Funny Friday?? Meh like page nie..
Segala komen bernas dan membina daripada blogger sekalian amatlah dihargai..

Nak join KLIK SINI !!!

Ok.. Going back to the serious stuff..
Malam nie sebelom kul 12 aku nak join atu lagi segmen fun oleh enUmar Faruq.. Agak best jugak.. Lain dari yang lain...

Syarat nyer simple jer..
Quoting from en.Umar's blog:  

"Buat satu ayat yang membuktikan korang ni seorang blogger yang kental.. Contoh : "Aku seorang blogger kental yang boleh mengupdate blog walaupun ketika sedang berak.." "

Haha.. Lawak kan..

Ok nie pulak ayat aku:

" Aku seorang blogger yang kental kerana aku blogger yang datang dari masa depan "

ERK !!... Logik kah?? AHahaha.. Layanzz jer la yer..

Funny Friday # 2

Assalamualaikum and Good Evening
Hello guys and gurls.. What up?? Having funs lately?? Nope.. Then, perhaps you should watch this video..It will make you laugh for sure.. I know I did.. Hahaha..
Owh.. It is has Bahasa Malaysia subtitle.. So do enjoy...


Haha.. I hope this jokes don't affect anybody ok..
Chillex and enjoy your weekends..

Wassalamualaikum

Funny Friday # 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Penjelasan mengenai Funny Friday :

PADA SETIAP HARI JUMAAT, PARA BLOGGER DIMINTA UNTUK MEMBUAT SATU ENTRI YANG KELAKAR, TAK KISAH CERITA MAHUPUN GAMBAR. YANG PENTING MEMPUNYAI UNSUR HUMOR


____________________________________________________________________
Seorang awek cina cun melecur berjalan masuk ke sebuah kedai menjual kain fabrik.. Setelah berpusing-pusing seluruh kedai itu, awek itu pun terjumpa kain fabrik yang diminatinyer.. Dia pun bertanya kepada pekerja lelaki disitu yang juga merupakan pengurus kedai itu..
"Encik berapa harga semeter kain ini?".. Dan lelaki itu menjawab " Murah sahaja, cuma keluar dating dengan saya sehari untuk setiap meter".. Awek itu pun menjawab "OK.. Saya nak 4 meter yer".. Tanpa membuang masa, lelaki tadi pun cepat-cepat mengukur dan memotong kain yang telah dipilih oleh awek tadi.. Dia segera ke kaunter untuk membungkus kain tersebut..”Cik, dah siap”.. Awek tadi pun bergegas ke kaunter.. “Jadi harganya adalah 4 hari dating bersama saya”.. Awek tu menjawab “oh.. OK”

Sambil memandang ke luar kedai,awek tadi memanggil seorang lelaki tua yang sedang duduk di bangku..“Atuk !! Datang sini cepat”.. “Hah?? Apasal panggil atuk awak?”.. Awek tu pun berkata “ Atuk yang akan membayarnya.. 4 hari dating kan? Terima Kasih”..Sighh~~

Sekian
Wassalamualaikum

p/s: lawak ker?? kalau tak lawak bagitau yer.. (^^)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More