LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 12 November 2011

Human Traficking

Assalamualaikum wbt
Hello boys and girls

Say "no" to traficking
_Say "no" to traficking_


Tadi baru ja lepas baca entry Akak Sunah.. Pasal movie yang dia baru tengok dan juga tentang paranoid..Dalam entry tu kak Sunah juga ada sebut pasal human TRAFICKING.. Apa benda nie??

Opps.. Bebudak Civil Engineering tahun 3 jangan dok wat lawak pulak ek.. Nie bukan pasal subjek trafik dengan En Ros ek.. harap maklum..

Sebenarnya minggu lepas aku dah jumpa perkataan nie.. Waktu aku tengok video klip Click 5 yang paling latest.. Meh layan sama-sama,...



Inspiring and it really open my eyes.. Memang betol.. Dah kronik dah masalah nie.. Walaupun aku duduk kat dalam Universiti nie macam katak bawah tempurung, benda apa pun taktau pasal dunia luar, tapi sekurang-kurangnya melalui internet bleh la tau sikit-sikit..

Jadi, apakah itu human traficking??
Nie aku copy paste dari Wikiwiki: Human trafficking is the illegal trade of human beings for the purposes of reproductive slavery, commercial sexual exploitation, forced labor, or a modern-day form of slavery.

Terjemahannya: Culik orang untuk tujuan penghambaan moden, ie hamba seks, buruh paksaan... 


Paham...?? Terok kan...
Apa la nak jadi dengan dunia nie.. Seriously, the end of the world is very close...


So, untuk laki-laki kat luar sana, dengarlah kata-kata si penyanyi Click Five tuh.. PROTECT the girls.. Jangan dok buat gila pi hambakan depa.. Wanita memerlukan kita untuk melindungi mereka.. Be a hero..


Renung-renungkan, dan selamat beramal..
Adios
Wassalamualaikum


p/s: sorry for the mixing of language..

6 membebel dan merepek:

oohh....
ingt kat utm bakal jem esok..
sebab sume balik u,,,
heeeeee,,,

p/s : plizz...protect the gegurllss ek... ^^

betul! perempuan adew la seorang insan yg dicipta utk dilindungi..bukan utk d perhambakan..!

terima kasih jejaka^2 tampan....=)

Terima kasih untuk blog yang menarik

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More